Ottomaanien Istanbul – retki

€55,00


Retkiohjelma

Istanbul lumoaa vierailijan monipuolisuudellaan ja upeilla historiallisilla nähtävyyksillään. Monet nykyajan häikäisevät monumentit ovat peräisin ottomaanien ajalta, jotka valloittivat Konstantinopolin vuonna 1453 päättäen Bysantin monta vuosisataa kestäneen vallan ajan.

Ottomaanien aikana korostettiin erityisesti visuaalista kauneutta. Varallisuutta ei piilotettu, kultaa ja jalokiviä ei säästetty. Loistokkuus ja kauneus olivat avainasemassa ja nykyäänkin mahtavat palatsit, moskeijat ja muut rakennukset tuntuvat kilpailevan keskenään upeudellaan. Retkellä tutustumme kahteen ottomaanien aikakauden taidonnäytteeseen, Sultanahmetin moskeijaan (Siniseen moskeijaan) ja Topkapin palatsiin.

Sinisen moskeijan mahtavuutta ei voi olla huomaamatta jo ulkoapäin. Jykevä koko ja kuusi minareettia vangitsevat katseen vaivattomasti eikä olekaan ihme, että moskeija on yksi kaupungintunnetuimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä. Pääsemme ihastelemaan moskeijan sisätiloja, joiden upeat kaakelit ja tarkat yksityiskohdat lumoavat kauneudellaan. Vierailun lomassa tutustumme myös mielenkiintoiseen islamin uskoon.

Kauneutta ei puutu myöskään toisesta vierailukohteestamme. Sultanahmetin kukkulalla, jossa Bosporinsalmi, Kultainen Sarvi ja Marmarameri yhtyvät, kohoaa sulttaanien vanha palatsi, Topkapi. 1400-luvun puolivälissä rakennettu palatsialue oli lähes neljänsadan vuoden ajan valtakunnan hallinnollinen keskus sekä sulttaanin ja hänen hovinsa asunto. Laaja palatsialue koostuu neljästä sisäpihasta, joiden suojissa on mm. keittiöt, neuvoston huoneet, asekokoelma, sulttaanien vaatekokoelma ja viihtyisiä huvimajoja. Aarrekammiossa saamme ihastella mm. sotaretkien saaliita.Jalokivin koristellut aarteet häikäisevät loistollaan ja ovat esimerkki ottomaanien valtakunnan mahtavasta menneisyydestä.

Retki sisältää: Opastuksen, kuljetukset ja sisäänpääsymaksut (haaremin sisäänpääsy ei sisälly hintaan). Alle 3 -vuotiaille lapsille retki on ilmainen.

Minimiosallistujamäärä: 4 (maksavaa asiakasta)

Retki järjestetään: Lauantaisin

Lähtöaika: 13:00 (aloitusaika voi hieman vaihdelle hotellin/lähtöpaikan sijainnista riippuen)

Retken kesto: n. 3,5h

Muuta: Jos olet kiinnostunut erityisesti teitä varten räätälöidystä retkestä, ota yhteyttä varaa@nestravel.com

Activity type : Specific Date
Maximum number of people : 1
Available
Not Available
Selected
Departure date:
Start time:
Adults:
Children:
Infant:

Activity Reviews

error: Content is protected !!