Pyörivien Dervissien Esitys

€25,00


Retkiohjelma

Hulmuavat valkoiset helmat ja vinha tanssi.. Pyörivien dervissien esitys on huikaisevan hieno, ja monet uskomukset luovatkin ryhmän ylle salaperäisyyden verhon.

Dervissit tunnetaan kenties paremmin suufilaismunkkeina. Osa heistä elää luostareissa ja kiertelee ympärinsä kerjäämässä, ja itseasiassa juuri heistä käytetään dervissi –nimistystä. Kyseessä on melko pieni mystikkoliike islamin uskon sisällä, ja se korostaa mm. henkilökohtaista uskonnollista kokemusta.

Tunnetuin suufilainen on epäilemättä Mevlana Jelaleddin Rumi, runoistaan ja viisaista sanoistaan maailmankuulu mystikko. Mevlevi –liike sai alkunsa v. 1273 Rumin kuoleman jälkeen Konyassa, Turkissa. Ottomaanien aikaan liikkeen keskuudesta nousi monia tunnettuja muusikoita ja runoilijoita. Turkin tasavallan perustamisen aikoihin Mevlevi –liike kiellettiin, mutta myöhemmin asenteet lientyivät ja nykyään ryhmiä on pitkin maailmaa, tunnetuimmat edelleen Konyassa ja Istanbulissa.

Suufilaisten tavoittena on päästä yhteyteen jumalan kanssa, mikä onnistuu ekstaattisten kokemusten kautta. Uskonnollinen tanssi- ja musiikkiseremonia on yksi näitä keinoista. Kaunis, välillä hurjankin nopealta näyttävä tanssi tunnetaan nimellä Sema, ja se edustaa ihmisen hengellisen nousun mystistä matkaa mielen ja rakkauden läpi "Täydellisyyteen".

Hinta sisältää: sisäänpääsyn ja esityksen.

Esitysaika illalla klo 19:00, paikalla on hyvä olla puolituntia ennen

HUOM: Lapsi- hinta alle 12 -vuotiaille lapsille.
Activity type : Daily Activity
Activity Time : 18:00
Duration : 2
Maximum number of people : 30
Available
Not Available
Selected
Departure date:
Start time:
Adults:
Children:

Suosittu Pyörivien Dervissien Esitys

Activity Reviews

error: Content is protected !!