Bursa


Historia
Bursan kaupungin alueella oli yli 2000 vuotta sitten Makedoniaan kuulunut Kiosin kaupunki, jonka Makedonian kuningas Filippos V lahjoitti Bithynian kuningas Prusias I:lle vuonna 210 eaa, koska Bithynia oli auttanut Makedoniaa sodassa Pergamonia ja Heraclea Ponticaa vastaan. Prusias nimesi kaupungin itsensä mukaan Prusaksi.

Silkkitien läntisessä päätepisteessä sijainneesta Bursasta tuli Osmanien valtakunnan pääkaupunki, kun he valtasivat kaupungin Bysantilta vuonna 1326. Osmanien valloitettua Edirnen 1362 Bursa menetti pääkaupungin asemansa, mutta säilytti kuitenkin asemansa alueen sekä hallinnollisena että taloudellisena keskuksena. Osmanien hallinnan aikana Bursasta tuli tärkeä kaupankäyntipaikka, Bursan huomattavimmat tuotteet olivat kaftaanit, tyynyt sekä kirjottu silkki. Kaupunki oli tunnettu myös veitsistään ja hevosvaunuistaan.

Bursa, kuten koko Turkki sijaitsee mannerlaattojen raja-alueella, joten rajut maanjäristykset ovat mahdollisia. Kaupunki onkin kärsinyt useita maanjäristyksiä, mutta kaupunki on jälleenrakennettu jokaisen järistyksen jälkeen. Viimeisin raju järistys tapahtui vuonna 1885.

Talous
Bursa on kehityksen mukana siirtynyt hevoskärryjen valmistuksesta autoihin. Nykyään Bursa on Turkin autoteollisuuden keskus. Italialaisella Fiatilla ja ranskalaisella Renault’lla on ollut tuotantoa Bursassa jo vuosia. Elintarviketeollisuus on vahva, sillä esimerkiksi Coca-Colalla ja Pepsillä on tuotantoa kaupungissa.

Bursan maaperä sopii maataloustuotteiden viljelyyn. Viljelyn määrä on tosin laskenut kaupungin raskaan teollisuuden takia.

Bursa on vetovoimainen matkailukohde, sillä aivan kaupungin lähistöllä sijaitseva Uludağ on yksi Turkin parhaista talviurheilukeskuksista. Rooman valtakunnan ajoista lähtien Bursan kylpylät ovat houkutelleet ihmisiä.

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Total: 1 tour .    Showing 1 - 1 view all

Search for Tour

Not what you're looking for? Try your search again

There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

    Total: No activity found .    view all

    Search for Activity

    Not what you're looking for? Try your search again

    error: Content is protected !!