Istanbul

Yllätyksellinen Istanbul – metropolin monet kasvot

Istanbul jatkaa kärkisijojen valloittamista suosituimpien matkakohteiden keskuudessa. Viimeisimpänä tämä huikea metropoli valittiin 2015 Tripadvisorin Travelers Choise -äänestyksessä Euroopan suosikiksi ja koko maailman matkakohteiden joukosta se sijoittui huikeasti kolmannelle sijalle.

Siinä missä monet suositut vierailukohteet vetävät lomalaisia puoleensa vain muutaman teeman takia, piilee Istanbulin suosion salaisuus sen monipuolisuudessa. Täällä idän mystiikka ja moderni, eurooppalainen nykyhetki kävelevät käsi kädessä tarunhohtoisen historian hehkussa. Mielikuvitus lennähtää vuosisatoja taaksepäin ja sielunsa silmin on helppo kuvitella, kuinka valtakunnat toisensa jälkeen ovat hallinneet tätä sijainniltaan ainutlaatuista kaupunkia. Kiehtova kaupunki tarjoaa tekemistä, näkemistä ja kokemista jokaiseen makuun. Monen sydämen valloittavat upeat nähtävyydet, kuten Sininen moskeija, Topkapin palatsi tai Yerebatanin maanalainen vesisäiliö Hagia Sofian museosta puhumattakaan. Joillakin vierähtää tuntikausia kapoisia katuja pitkin tallustellessa ja tutustuessa erilaisiin, toisistaan hyvinkiin poikkeaviin kaupunginosiin. Monelle vierailun kohokohta on ehdottomasti risteily Euroopan ja Aasian välisellä Bosporinsalmella, jossa salmen molemmin puolin saa ihastella suloista sekoitusta kauneutta esimerkiksi upeiden rantahuviloiden ja mahtavien ottomaaniaikaisten palatsien muodossa.

Ostosmahdollisuudet ovat lukemattomat ja sisältävät mm. Istiklal –kävelykadun lukuisat myymälät ja sivukatujen persoonalliset pikkuputiikit, useat ostoskeskukset, huippumuodin liikkeet sekä basaarialueet aina legendaarisesta Suuresta basaarista hieman pienempiin versioihin kuten Maustebasaariin. Matkalaukkuun kannattaakin jättää runsaasti tyhjää tilaa, sillä täällä mukaan tarttuu huomaamatta muhkea määrä tuliaisia.

Kulttuurielämä Istanbulissa on maailmanluokkaa ja kaupunki on pulloillaan mielenkiintoisia tapahtumia esim. tanssin, musiikin ja urheilun saralla. Suomalaisittain mielenkiintoa on herättänyt Henrik Dettmanin luotsaaman Beşiktaşin menestys koripallokentillä. Jalkapallo on täällä toki ehdoton ykköslaji, joka herättää suuria tunteita ja matkalainenkin voi päästä seuraamaan tiukkoja kamppailuja ja nauttimaan railakkaasta tunnelmasta. Rauhallisempaa menoa tarjoaa Istanbulin ylpeys Kemer Golf & Country Club n. 20 kilometrin päässä keskustasta luonnonkauniilla Gökturkin alueella. 18 –reikäinen ja USGA:n standardien mukainen kenttä toimii myös Turkin Golfliiton virallisena harjoituskenttänä. Golfista nauttimisen lisäksi alueella voi myös testata taitojaan niin tenniksen, koripallon kuin ratsastuksenkin parissa. Majoitusta kaipaaville tarjoaa Kemer Golf Resort boutique –hotelli ylellisen vaihtoehdon monipuolisine palveluineen.

Kokous- ja kongressimatkailussa Istanbulin puitteet ovat huippuluokkaa toteutuksesta puhumattakaan. Myös kannuste- ja palkintomatkojen suhteen kaupunki tarjoaa loputtomat mahdollisuudet ikimuistoisen vierailun järjestämiseen laadukkaiden majoitusvaihtoehtojen, upeiden vierailukohteiden ja tapahtumapaikkojen ansiosta. Harvassa kaupungissa on mahdollisuus nauttia näiden lisäksi vielä rantaelämästä, johon uudet hotellivaihtoehtomme tarjoavat loistavan mahdollisuuden. Istanbulin meno voi toisinaan olla aikamoista ja lomaa onkin mukavaa viettää hieman kauempana keskusta-alueen vilinästä. Hotellimme sijaitsevat Kumburgazin alueella vajaan 40 km:n päässä Atatürkin lentokentältä ja n. 55 km:n päässä vanhasta kaupungista. Marmaranmeri tuntuu jatkuvan loputtomiin ja täällä olo ei tunnukaan yhtään siltä, että on noin 14 miljoonan asukkaan metropolissa.

Reilun kymmenen kilometrin päässä hotelleistamme sijaitsee Büyükçekmecen alue, jossa monilla turkkilaisilla on loma-asuntoja. Viihtyisällä rantabulevardilla on mukava kävellä ja lisäksi alueella on mm. ostoskeskuksia. Perheen pienempiä ja miksei myös isompia ilahduttaa Aqua Marine –vesipuisto, jossa on mukava viettää aurinkoisia lomapäiviä. Istanbulin päänähtävyydet ja muut mielenkiinnon kohteet ovat myös helposti saavutettavissa esimerkiksi opastetun päiväretken muodossa.

Istanbulin ehdottomana plussana on myös lyhyt lentomatka, sillä tulo Helsingistä taittuu mukavasti Turkish Airlinesin siivillä noin kolmessa tunnissa. Verrattuna esimerkiksi Turkin etelärannikolla sijaitseviin lomakohteisiin matka-ajassa säästää noin tunnin ammattitaitoisen henkilökunnan huolehtiessa matkustusmukavuudesta turkkilaisen vieraanvaraisuuden hengessä.

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Total: 11 tours .    Showing 1 - 5 view all

Search for Tour

Not what you're looking for? Try your search again


Total: 7 activities .    Showing 1 - 5 view all

Search for Activity

Not what you're looking for? Try your search again

error: Content is protected !!